ГоловнаНовини ЖКГПодіїТ.Милованов:"Україна не настільки бідна країна, щоб МВФ списав їй борги"

Т.Милованов:"Україна не настільки бідна країна, щоб МВФ списав їй борги"

Радник глави Офісу президента й ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що Україна не на стільки бідна країна, щоб Міжнародний валютний фонд списав їй борги
Радник глави Офісу президента й ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що Україна не настільки бідна країна, щоб Міжнародний валютний фонд списав їй борги.
 
ПРо це він розповів в інтерв'ю LB.ua відподаюси на питання про можливість списання МВФ боргів для України.
 
Він заявив, що не знає, чи можна з МВФ такі речі обговорювати.
 
«По-моєму, ми не досить бідна країна для цього. Наскільки я знаю, під цю кваліфікацію ми не потрапляємо», - заявив економіст.
 
Він наголосив, що борги Україна виплатить і захищені видатки бюджету теж виплатить.
 
«Ніхто не говорить, що проблеми немає і ситуація проста. Що можна стати осторонь і курити бамбук. Ні. Мінфіну дуже важко, йому потрібно відпрацювати, і, я думаю, він впорається», - підсумував ексміністр.
 

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік. Це було однією з головних передумов для початку першого перегляду програми Stand-by, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ в Україну й отримання чергового траншу. Йдеться про скорочення дефіциту держбюджету-2021 на 24 млрд грн. 

 
Коментарі (0)