ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаТорік зросла вартість всіх складових частин комунальних послуг - Держстат

Торік зросла вартість всіх складових частин комунальних послуг - Держстат

За даними Держстату, середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні за 2020 рік зросли на 13,6%. Найбільше подорожчав газ – на 56,3%.

За минулий, 2020 рік, в нашій країні зросла вартість всіх складових частин комунальних послуг. Про те, на скільки піднялися тарифи ЖКГ, повідомила пресслужба  Державної служби статистики України.

 
За даними Держстату, середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні за 2020 рік зросли на 13,6%. Найбільше подорожчав газ – на 56,3%. Водночас тарифи на гарячу воду і опалення знизилися за рік на 2,2%, вартість електроенергії не змінилася.
 
Однак, за даними статистиків, тарифи на утримання і ремонт житла за рік зросли на 3,4%, на водопостачання – на 18,5%, на каналізацію – на 16,5%, на утримання житла і прибудинкових територій – на 2,7 %.
 
Нагадаємо, тарифи на опалення в Україні можуть злетіти на 46%. Вартість теплової енергії вже виросла для 23 теплопостачальних компаній, які опублікували свої тарифи для населення, в залежності від регіону.
 
З 1 січня 2021 року діють нові ціни для підприємств, які займаються постачанням тепла населенню.
 
Коментарі (0)