ГоловнаГоловнеАльтернативна енергетикаТрадиційна енергетика у "технічному нокауті"

Традиційна енергетика у "технічному нокауті"

Україна другий рік поспіль розвиває альтернативну електроенергетику інтенсивніше, ніж традиційну.

Джерела відновлювальної енергетики (ВІЕ) у 2012 році обійшли викопне паливо, як за темпами розвитку, так і за величиною приросту встановлених потужностей електростанцій, - інформують «Подробности».

Найбільше зростання встановлених потужностей продемонстрували вітроелектростанції (ВЕС) - в 2,2 разу (на 141,5 мегават), до 262,8 мегават і сонячні електростанції (СЕС) - в 1,7 разу (на 130,3 мегават), до 317,8 мегават. Сектори альтернативної енергетики, що найбільш динамічно розвиваються - вітер і сонце.

Так, торік були введені в експлуатацію Ботіївська ВЕС потужністю 78 мегават ( «Вінд Пауер»), Очаківська і Тузлівська ВЕС (25 мегават і 12,5 мегават, вітряний парк «Очаківський»), Новоросійська ВЕС (3,08 мегават, «Вінкрафт Україна»), Сиваська ВЕС (2,92 мегават, «Сивашенергопром») і збільшена на 20 мегават потужність вітряного парку «Новоазовський».

У 2012 році також були введено в експлуатацію СЕС «Оул Солар», Дунайська СЕС, Дунайська СЕС-2, «Франко Солар», «Франко Піві», «СЕ-1» (5,4 мегават), Слободо-Бушанська і Гальжбіївська, «Токмак солар енерджи», Цекинівські СЕС №1,2 і Гордашевська, СЕС «Альтен-Інвест», «Гриль», «Вінниця-Енергосервіс», «Чиста енергія-2011» і фотоелектрична станція «Зоря 2003».

Незначне зростання встановленої потужності торік продемонстрували гідроелектростанції (ГЕС). Сумарна встановлена потужність вугільних і газових електростанцій протягом минулого року зросла на 0,6% - до 33,9 тис. мегават.

Дана тенденція відповідає загальносвітовим процесам - у всьому світі альтернативна енергетика випереджає традиційну за темпами розвитку. З урахуванням зміни і корегування встановлених потужностей, що входить в об'єднану енергосистему України, в 2012 році її загальна потужність збільшилася на 0,9% - до 53,8 тис. мегават.

 
Коментарі (0)