ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГТретину українського тепла поставили на лічильник

Третину українського тепла поставили на лічильник

Україні до повного оснащення всіх теплогенеруючих потужностей комунальних підприємств лічильниками тепла бракує лише 15%

Дев’ять областей забезпечили технологічний облік виробленого та відпущеного споживачам тепла повністю. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону. 

Перший заступник очільника Мінрегіону Олександр Аліпов 3 жовтня під час селекторної наради з керівництвом обласних державних адміністрацій присвяченій підготовці до роботи взимку, заявив, що в Україні є 85% комунальних підприємств оснащено приладами технологічного обліку. Повністю оснащені засобами обліку підприємства комунальної теплоенергетики дев’яти областей. Є питання у нас до Києва – де всього 30%, Київської області – 45%, Чернівецької – 46% та Севастополя 64%», – сказав  Олександр Аліпов.

За його словами, національний регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, буде змушена позбавляти ліцензії комунальні підприємства, які не забезпечать до кінця року повного технологічного обліку.

В свою чергу, заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, доповідаючи про готовність житлово-комунального господарства столиці до роботи взимку, перший відзначив, що 90% всього виробленого тепла у місті відпускається через засоби обліку.

«Місто готове до опалювального періоду. З четвертого жовтня за заявками керівників об’єктів бюджетної сфери включаємо опалення у дитсадках, лікарнях, з десятого за графіком починаємо підключати житлові будинки. Щодо обліку, то понад 90% виробленого тепла у Києві йде через лічильники. Статистику нам псують маленькі котельні, яких понад 170», – повідомив пан Мазурчак.

Повний технологічний облік запроваджено на підприємствах теплокомуненерго Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Харківської та Херсонської областей. Станом на 1 жовтня поточного року на підприємствах комунальної теплоенергетики встановлено 5104 приладів технологічного обліку (відпуску теплової енергії з джерел теплової енергії підприємств комунальної теплоенергетики). Необхідно встановити ще 885 лічильників. 

 
Коментарі (0)