ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійТруханів острів засадили 3ма тисячами сіянців сосни

Труханів острів засадили 3ма тисячами сіянців сосни

У Києві триває весняне озеленення. На Трухановому острові висадили 3 тисячі сіянців сосни

 

У Києві триває весняне озеленення. На Трухановому острові висадили 3 тисячі сіянців сосни. Крім того, протягом тижня столичні зелені зони поповнилися кленами та липами, а у Наводницькому парку на Печерську висадили понад 20 кущів бузку.  

КО “Київзеленбуд” повідомляє, що працівники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району цими трьома тисячами сіянців сосни вже заліснили 0,4 га території на Трухановому. Також протягом тижня в міських парках та скверах з'явилися нові клени та липи, кущі чубушника, спіреї, магонії, керії, гібіскуса, жимолості. Сад бузку — візитна картка Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка Національної Академії наук України. Його площа становить цілих 2,45 га.

А ще у столиці почали квітнути сакури та магнолії, період цвітіння яких тривє близько двох тижнів. Найперші розквітли у Дніпровському та Деснянському районах, втім скоро цвітінням можна буде помилуватися в усіх районах Києва. 

До складу КО "Київзеленбуд" входить 10 комунальних підприємств з утримання зелених насаджень Києва і в цому році за словами генерального директора "Київзеленбуд" Юрія Бахмата на озеленення столиці планують витратити понад 10 млн грн та реконструювати зелені зони із забезпеченням усіх вимог безбар'єрності, щоб парки та сквери були зручними для людей з інвалідністю. 

 

 

 
Коментарі (0)