ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТуреччина не перешкоджатиме «Південному потоку»

Туреччина не перешкоджатиме «Південному потоку»

Туреччина не бачить в будівництві «Південного потоку» загрози для Чорного моря та своєї екології. Принаймні, про такі позитивні відгуки говорять у «Газпромі».

Туреччина дала позитивний висновок щодо результатів оцінки впливу на навколишнє середовище будівництва турецької ділянки морського газопроводу «Південний потік». На цьому наголошують у прес-службі «Газпрому».

«Міністерство охорони навколишнього середовища та містобудування Туреччини затвердило звіт про результати оцінки впливу на навколишнє середовище і дало позитивний висновок про результати ОВНС турецької ділянки морського газопроводу «Південний потік», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що звіт включає оцінку потенційних факторів впливу будівництва газопроводу на навколишнє середовище, в тому числі на геологічні умови морського дна, якість води, морську флору та фауну. А також містить висновок про те, що реалізація проекту не матиме значного впливу на екологію Чорного моря, в тому числі на рибний промисел в регіоні.

Зауважимо, попередньо планується, що морська частина «Південного потоку» пройде більш ніж в 110 км від побережжя Туреччини на глибині до 2200 ме. Укладання першої нитки морського газопроводу почнеться в російських територіальних водах в кінці 2014 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше будівництво газопроводу «Південний потік», який йтиме в обхід України, підтримали Македонія, Італія, Сербія, Угорщина та Австрія.

 
Коментарі (0)