ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТуреччина забула свої обіцянки щодо LNG-терміналу

Туреччина забула свої обіцянки щодо LNG-терміналу

Туреччина передумала пропускати LNG-танкери для України через свої протоки.

Туреччина стала на заваді спорудженню українського LNG-терміналу. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з американськими урядовцями, - інформує «5 канал».

За словами Прем’єр-міністра, Київ досі не отримав від Анкари згоди на проходження танкерів зі скрапленим газом турецькими водами. Будувати ж спільний LNG-термінал на березі Середземного моря - уряд Таїпа Ердогана також не зголосився.

«У нас є проблеми з будівництвом терміналу для прийому скрапленого газу. Вони пов'язані з тим, що Туреччина неохоче розглядає можливість проходження танкерів із скрапленим газом через свої протоки», - пояснив Микола Азаров.

Водночас Прем’єр-міністр додав, що на сьогодні Україна вивчає різні можливості для забезпечення себе газом через термінали його регазифікації. Так, енергетичні перемови Україна веде і з північним сусідом (в обмін на дешевший газ Київ пропонує Москві інвестувати в модернізацію української газотранспортної системи), і тим часом - зменшує споживання російського блакитного палива.

Нагадаємо, у вересні минулого року, під час другого засідання стратегічної ради високого рівня між Туреччиною та Україною, турецький прем'єр Реджеп Ердоган заявив про готовність своєї країни пропускати щомісяця по 8 танкерів для майбутнього українського LNG-терміналу.

 
Коментарі (0)