ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ бюджетних закладів немає грошей на оплату ЖКП

У бюджетних закладів немає грошей на оплату ЖКП

У закладів бюджетної сфери немає коштів на оплату праці робітників, комунальних послуг та енергоносіїв.

Асоціація міст України заявляє, що в бюджетних закладах вже сьогодні відсутні кошти на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв у листопаді-грудні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні Асоціації міст України.

Як зазначається, фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень держави, передбачене держбюджетом на 2014 рік, покриває лише на 82,2% реальної потреби.
 
З року в рік доводиться констатувати, що визначений черговим законом про Державний бюджет обсяг фінансових ресурсів територіальних громад не забезпечує належного виконання функцій та повноважень, покладених законодавством на органи місцевого самоврядування.
 
На жаль, заявляє АМУ, не став винятком і закон «Про Держбюджет на 2014 рік».
 
«Передбачені ним показники не забезпечують навіть видатків на заробітну плату працівників бюджетної сфери, не говорячи вже про придбання енергоносіїв, виконання державних програм соціально-економічного розвитку тощо», - йдеться у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», після закінчення АТО Україні доведеться жити в нових реаліях, адже нам потрібно буде відновлювати зруйноване в ході бойових дій. Прикладом того, як залишитися незалежною державою і вийти на новий економічний і культурний рівень після війни є Ізраїль.
 
Коментарі (0)