ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Черкасах з'являться енергоощадні будинки

У Черкасах з'являться енергоощадні будинки

У Черкасах міська влада планує звести «пасивні будинки»: декілька приватних будівель і один багатоповерховий

Про це розповів міський голова Черкас Сергій Одарич. Днями він побував в одному із таких будинків, збудованих у Києві. Про це «Україні Комунальній» повідомляють у прес-службі Черкаської міської ради.

За його словами, це будинок площею понад 260 кв. м, який являє собою «суцільний термос»: взимку там не використовують опалення, а влітку – не кондиціонують повітря. До того ж такий будинок є екологічно чистим. Завдяки енергоощадним технологіям, які там застосовуються, у десятки разів зменшується витрати на опалення, електрику та підігрів води.

«Якщо порівняти, то у звичайному панельному будинку витрачається 350-400 кВт*год/км. м на опалення на рік, цегляний – 200 кВт. То в «пасивному будинку» витрачається лише 15кВт. Економія в рази. Загалом витрати на енергію в рік складають 3,5-4 тис. грн», - розповів Сергій Одарич.

Міська влада, планує звести такі будинки у мікрорайоні «Яблуневий». Один із них зведуть за бюджетні кошти. Будівництво таких котеджів дорожче від звичайних на 5-10%, проте завдяки енергоощадним технологіям окуповуються в рази швидше.

 
Коментарі (0)