ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ дешеву іпотеку «втягнули» банки

У дешеву іпотеку «втягнули» банки

З регіонів надіслано до Міністерства переліки об’єктів, в яких пропонується для придбання 3311 квартир. Загалом по Україні біля 4,5 тис. громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити в рамках цієї програми.

Завершується організація структур для безпосередньої взаємодії із громадянами, які бажають взяти іпотечний кредит із частковою компенсацією відсоткової ставки. Продовжується відбір об’єктів де можуть придбатися квартири, формується мережа отримувачів бюджетних коштів.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, у четвер, 31 травня, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, інформує прес-служба Мінрегіону.

«Мінрегіон довів бюджетні призначення розпорядникам коштів нижчого рівня та підписує з відповідальними виконавцями договори на делегування повноважень. Незабаром на офіційному сайті Мінрегіону буде розміщений такий список контактів. З регіонів надіслано до Міністерства переліки об’єктів, в яких пропонується для придбання 3311 квартир. Загалом по Україні біля 4,5 тис. громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити в рамках цієї програми. З них 2100 людей розпочали вибір квартир та підготовку необхідних документів», – сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, свою участь у програмі підтвердили Ощадбанк, Укргазбанк – з метою діяльності по всій території країни, банки «Фінанси та Кредит», Брокбізнесбанк – по місту Києву. Деяка затримка із видачею кредитів бажаючим була пов’язана із організацією виконання на місцях. Однак на початку червня може розпочатися масовий розгляд документів на кредити здешевленої іпотеки.

«Перший договір було укладено у Сумах 15 травня. Організація роботи на місцях завершується, тому в інших регіонах країни такі договори будуть укладені вже найближчим часом. Сьогодні, наприклад, заплановане укладення таких угод щонайменше із двома позичальниками у Києві. Завершення організації роботи та початок практичного виконання свідчить про те, що безпосередня реалізація соціальної ініціативи Президента розпочалася», – наголосив очільник Мінрегіону.

Нагадаємо, напередодні Кабмін своєю постановою №465 від 23 травня ц.р. вніс зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов.

 
Коментарі (0)