ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ грудні учасники програми «теплих кредитів» отримали майже 120 млн грн компенсації

У грудні учасники програми «теплих кредитів» отримали майже 120 млн грн компенсації

Майже 120 млн грн. компенсації виплатило Держенергоефективності позичальникам «теплих кредитів» у грудні.

Майже 120 млн грн. компенсації виплатило Держенергоефективності позичальникам «теплих кредитів» у грудні.

Держенергоефективності здійснило чергове відшкодування за програмою «теплих кредитів». У грудні фізичні особи та ОСББ отримали з держбюджету 118.7 млн грн. безповоротної фінансової допомоги на енергоефективні заходи. 

Про це повідомляється на офіційному сайті Агентства.

Зокрема, найбільшу суму компенсації, а саме – 100.6 млн грн., отримали родини на утеплення індивідуального житла. 

Домогосподарства, що встановили твердопаливні котли, одержали 4.2 млн гривень. 

Ще майже 14 млн грн. виплачено ОСББ, які утеплювали багатоповерхівки.

«Як бачимо, Уряд виконує свою роль та здійснює відшкодування. Компенсація з держбюджету становить від 20% до 70% суми «теплого кредиту». Нагадаю, що додаткове відшкодування надає місцева влада в рамках розроблених спільно з Агентством та прийнятих місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. 

З початку дії програми у 2014 р. і по сьогодні майже 400 тис. родин скористалися «теплими кредитами» на суму більше 5 млрд гривень. Населенню та ОСББ з держбюджету відшкодовано майже 2 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, 400 млн грн з Держбюджету 2018 року буде спрямовано на фінансування програми «теплих» кредитів, і 1.6 млрд грн – на Фонд енергоефективності.

Кабінет міністрів збільшив видатки в проекті державного бюджету на 2018 рік на реалізацію програм із енергоефективності з 800 млн до 2 млрд грн.

Раніше також повідомлялося, що на реалізацію програми «теплих» кредитів Кабінет міністрів заклав на 2017 рік 400 млн грн. У другій половині 2017 року на цю програму було додатково спрямовано ще 300 млн грн.

На 2018 рік спочатку видатки на таке кредитування також були передбачені на рівні 400 млн грн. За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми «теплих» кредитів становить 1.9 млрд грн.

22 листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін під час підготовки проекту держбюджету на 2018 рік збільшить статтю видатків для фінансування програми «теплих» кредитів.

 

 
Коментарі (0)