ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВ Україні змінився розмір субсидії на «комуналку»

В Україні змінився розмір субсидії на «комуналку»

В уряді порахували: близько восьми тисяч гривень в рік припадатиме на субсидію на одну сім'ю. Чиновники пояснили, що розмір пільги на оплату ЖКП виріс в два рази.

На одну сім'ю Кабінет міністрів виділяє близько 8000 гривень субсидії в рік. Уряд збільшив її розмір удвічі. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв'ю програмі телеканалу «Україна».

Уряд, за словами Арсенія Яценюка, очікує, що субсидії будуть отримувати 3 млн домогосподарств - тобто від 12 до 15 млн громадян: «На одну сім'ю це 8000 гривень протягом року», - повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.
 
Прем'єр-міністр також нагадав, що зараз середній розмір субсидії на місяць на одну сім'ю - 360 грн. «Ми збільшили цю суму вдвічі», - сказав Арсеній Яценюк.
 
«Для цих виплат уряд передбачив у державному бюджеті до кінця поточного року 24,5 мільярда гривень», - йдеться в повідомленні.
 
Принцип призначення субсидій, за словами пана Яценюка, - «той, хто має великі доходи - платить більше, а хто менші доходи - той менше платить».
 
Глава уряду зазначив, що провів розмову з Міністром соціальної політики Павлом Розенко про хід реалізації спрощеної процедури надання субсидій та отримання громадянами заяв і декларацій для отримання компенсації.
 
Арсеній Яценюк повідомив, що Міністр побував у 13 селах Житомирської, Вінницької і Київської областей: «Він поговорив з людьми у будинках. У цих будинках люди вже отримали відповідну заяву».
 
 
«За загальною статистикою, документи для оформлення субсидії отримали 90% домогосподарств країни. За його словами, у травні субсидії вже повинні бути призначені. Він також зазначив, що перед початком опалювального сезону, восени, будуть ще раз спрямовані громадянам бланки заяв і декларацій на отримання субсидії», - йдеться в повідомленні.
 
Як зазначив Прем'єр-міністр, спрощена система надання субсидій допоможе максимально уникнути контакту між службою соціального захисту і людиною, щоб люди не стояли в чергах: «Ми спочатку призначаємо субсидію, а тільки після цього служби перевірятимуть, достовірні дані в декларації. Якщо недостовірні, тоді у людини запитаємо, чому він збрехав. Якщо достовірні - людина отримає відповідне призначення субсидії на календарний рік».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Мінсоцполітики заявили, що українці повинні отримувати високі зарплати і пенсії, а не подачку від держави у вигляді пільг, безкоштовного житла, проїзду і низьких тарифів.
 
До речі, читайте роз'яснення столичної влади - Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Квітня 2015 p. 15:17
Ну не опинилася б наша держава сьогоднішньому скрутному становищі, якби її чиновники не намагалися, де це тільки можливо, дурити своїх пересічних співгромадян. Думаю, із так званим новим порядком призначення субсидій у цьому сенсі буде традиційно. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.