ГоловнаНовини ЖКГОСББУ Харкові поширується «епідемія» ОСББ

У Харкові поширується «епідемія» ОСББ

Усі об'єднання при створенні отримують підтримку Департаменту житлового господарства.

305 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і 503 будинки житлових та житлово-будівельних кооперативів нараховуються тепер у Харкові.

Про це «У.К.»  повідомили у прес-службі Департаменту житлового господарства.

Зокрема, цього року утворилися сім нових об'єднань. 10 будинків готуються стати ОСББ. Сьогодні лідерами у створенні ОСББ є Дзержинський та Київський райони.

Усі об'єднання при створенні отримують підтримку Департаменту житлового господарства.

Зокрема, в ОСББ «Ранок», яке розташоване по пр. Тракторобудівників, 162г, коштом департаменту відремонтують трубопроводи каналізації. Як зазначив голова правління ОСББ Артем Коротченко, крім того, у будинку вже заварили сміттєпроводи, купили сходи для ремонту входів у під'їзди, закладають стики міжпанельних плит, куплено лавочки і урни, що їх установлять біля під'їздів.

За словами Артема Коротченко, ОСББ є тільки половина будинку по пр. Тракторобудівників, 162г, тобто три під'їзди. Тепер готують документи на приєднання ще трьох під'їздів до об'єднання. Відзначимо, що в будинку розташований відділ міліції. Скоро його приміщення планують віддати ОСББ, для того щоб у ньому розташовувалося представництво Асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Московського району.

Нагадаємо, з 2012 року на розвиток ОСББ з міського бюджету виділяють по 50 тис. грн.

Для того щоб перейти з комунальної власності в ОСББ, треба провести загальні збори, на яких будуть присутні не менше ніж 51% мешканців. Також треба отримати письмову згоду 2/3 жителів будинку. Після цього будинок реєструється в Реєстраційній палаті. Голови ОСББ можуть пройти безкоштовне навчання на курсах у Харківській національній академії міського господарства.

 
Коментарі (1)
Александр
10 Липня 2012 p. 10:13
А мусоропроводы необходимо восстановить согласно требованиям ДБН В.2.2-15-2005. Будинки і споруди. Житлові будинки. Руководство Жилкомсервиса отстранить от работы за нарушение государственных строительных норм и привлечь к уголовной ответственности.