ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Харкові проведуть хімчистку сміттєпроводів

У Харкові проведуть хімчистку сміттєпроводів

З 1 квітня в місті сміттєпроводи вже продезінфікували в близько 15 будинках.

До кінця літа у 4,5 тис. житлових будинків проведуть санітарну обробку сміттєпроводів.

Про це сьогодні, 4 квітня, повідомив начальник дезінфекційної служби організації «Чистий дім» Валерій Герман, інформує прес-служба.

За його словами, підприємство з 1 квітня взялося до дезінфекції стовбурів і камер сміттєпроводів у будинках комунальної форми власності. Сміттєпроводи оброблять на всіх 66 ділянках комунального підприємства «Жилкомсервіс».

У роботі дезінфектори використовують препарати «Дезиконт» і «Неохлор», які вбивають хвороботворні бактерії. За словами Валерія Германа, ці розчини не шкодять людині; усі препарати дозволені на території України.

Як уточнив начальник служби, з 1 квітня в місті сміттєпроводи вже продезінфікували в близько 15 будинках. На дезінфекцію в одному під'їзді висотного будинку в середньому йде 20 хвилин.

Валерій Герман повідомив, що під час двомісячника благоустрою в Харкові також будуть позбавлятися від щурів і мишей. Він зазначив, що спочатку проводиться дератизація - у підвалах і сміттєзбірниках розставляють отруту. Потім проводять дезінсекцію сміттєкамер і всього стовбура сміттєпроводу.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)