ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ харківську каналізацію виллються мільйони доларів

У харківську каналізацію виллються мільйони доларів

У Харкові проходить модернізація каналізаційних насосних станцій.

Про це повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Харківської міської ради.

Він зазначив, що цей процес відбувається в рамках інвестиційного проекту, який реалізується за рахунок кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Модернізація передбачає заміну старих каналізаційних насосних агрегатів на енергозберігаючі нові, які зможуть заощадити близько 20% електроенергії на рік, а також поліпшити екологічну ситуацію.

Як повідомив гендиректор КП «Харківводоканал» Іван Корінько, всього у місті замінять 70 насосів, п'ять з яких знаходяться на головній насосній станції - комплексі біологічної очистки «Диканівський». За словами директора підприємства, нове обладнання швейцарського виробництва здатне працювати у надзвичайних ситуаціях, наприклад, при затопленні насосної станції.

Іван Корінько зазначив, що фахівці вже почали замінювати обладнання: на трьох станціях замінили по два насоси. Все обладнання планується встановити до 1 вересня 2013 року.

Вартість проекту - 5,4 млн дол., термін окупності - п'ять років.

 
Коментарі (0)