ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Хмельницькому побудували новий сквер

У Хмельницькому побудували новий сквер

У Хмельницькому побудований ще один об'єкт для відпочинку городян - сквер імені Степана Бандер
У Хмельницькому побудований ще один об'єкт для відпочинку городян - сквер імені Степана Бандери, повідомляє прес-служба ТД «Євротрубпласт».
 
Щоб на новому місці було все в порядку, потрібно не тільки благоустрій майбутнього скверу, а й турбота про те, щоб старі азбестоцементні каналізаційні труби, зроблені з шкідливого матеріалу, забороненого зараз до використання в Україні, залишилися тільки на сторінках історії, і в майбутньому не створювали проблем хмельничанам. Даний колектор діаметром 800 мм був побудований 40 років тому і сьогодні вичерпав свій ресурс.
 
Було прийнято рішення провести реконструкцію зношеного каналізаційного колектора з використанням сучасних високотехнологічних труб. Міським бюджетом для поновлення старого трубопроводу ви-ділили 1 млн. 289 тис. гривень. Всього заплановано замінити 148 метрів мережі діаметром 800 мм, використовуючи високоякісні полімерні труби, а також облаштувати п'ять каналізаційних колодязів.
 
Реконструкцію каналізаційної мережі було вирішено провести методом санації. Цей спосіб прокладки трубопроводів є оптимальним для будівництва в межах міста, адже він мінімізує земляні роботи, а отже дозволяє уникнути великих незручностей для городян при облаштуванні традиційних траншей. Проектні роботи були виконані фахівцями відділу проектування та інвентаризації ДКП «Хмельницькводоканал».
 
Глибина залягання колектора становить 4,5 м, тобто мережа має витримувати значні навантаження.
 
Надійним, швидким і відносно дешевим методом відновлення аварійних мереж водовідведення є метод санації з допомогою спіральнонавітих поліетиленових труб СПІРОКОР. Даний метод дозволяє здійснювати ремонт каналізаційних мереж як з відключенням потоку, так і без.
 
Особливістю труб СПІРОКОР є те, що їх роблять з поліетилену трубних марок методом безперервної спіральної намотки полого прямокутного профілю з одночасною зварюванням витків між собою шаром розплавленого поліетилену за допомогою екструдераБлагодаря своєї конструкції труби СПІРОКОР мають високу кільцеву жорсткість, тобто вони повністю задовольняють проектним вимогам.
 
Таким чином, новий сквер в Хмельницькому обладнаний сучасною мережею водовідведення, яка надійно працювати багато років.
 

Поставку труб на об'єкт здійснили фахівці Львівського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт». 

 
Коментарі (0)