ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Хмельницькому «виросте» новий завод з переробки сміття

У Хмельницькому «виросте» новий завод з переробки сміття

Розмістити завод планують на території існуючого полігону, який передбачається розширити на 6,0 га. Діючий полігон потребує окремого проекту рекультивації, оскільки з початку його експлуатації (1956 рік) накопичено більше 3 мільйонів тонн побутових відход

У Хмельницькому обіцяють побудувати завод з переробки сміття. Наше місто увійшло до 10 міст України, у яких будуватимуться комплекси з переробки сміття та побутових відходів.

Розмістити завод планують на території існуючого полігону, який передбачається розширити на 6,0 га. Діючий полігон потребує окремого проекту рекультивації, оскільки з початку його експлуатації (1956 рік) накопичено більше 3 мільйонів тонн побутових відходів. Загальна площа ділянки 8,8 га. Основними складовими відходів, які вивозяться і захоронюються на полігоні, є рештки харчових відходів – 40 %, папір і картон – 20 %, пластмаса і пет-пляшки – 18 %, будівельне сміття – 9 %.

На сьогоднішній день підписано протокол про співробітництво між Хмельницькою міською радою та Держінвестицій України.

Наразі у Хмельницькому визначили морфологію відходів (склад твердих побутових відходів), що є основою для початку роботи. Також вже працюють над розробкою проектно-кошторисної документації, яка є основою розробки проекту, вартості та терміну реалізації.

Послуги з вивозу та захоронення твердих побутових відходів у Хмельницькому здійснює комунальне підприємство «Спецкомунтранс», яке обслуговує 10678 будинків та забезпечує прибирання 3379 контейнерів для вивозу сміття. Для обслуговування міста КП «Спецкомунтранс» використовує 26 сміттєвозів.

Джерело – Газета Всім

 
Коментарі (0)