У киян охололи батареї

Станом на ранок 17 квітня від опалення вже відключені 63,4% споживачів із понад 16 тис. (житловий фонд, адміністративні будівлі та соцсфера), що обслуговує Київенерго

16 квітня ПАТ «Київенерго» почало відключення споживачів столиці від опалювання.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Товариства.

Як зазначається у повідомленні, технологічно процес відключення триватиме кілька днів. У першу чергу від опалення відключають житлові будинки. Відключення об'єктів соціальної сфери – дитячих садочків, лікарень і шкіл – буде здійснюватися за їхніми заявками.

Станом на ранок 17 квітня від опалення вже відключені 63,4% споживачів із понад 16 тис. (житловий фонд, адміністративні будівлі та соцсфера), що обслуговує Київенерго.

Протягом опалювального сезону 2011/2012 на виробництво тепла та електроенергії всі виробничі потужності Київенерго використали 2,3 млрд куб. м газу і 961 т вугілля. За цей час на ТЕЦ було вироблено близько 4,5 млрд кВт г електроенергії та відпущено споживачам 12,4 млн Гкал теплової енергії. Середня температура теплоносія становила 74,3°С.

«З технічної точки зору опалювальний сезон пройшов стабільно. Але традиційно залишається проблема дефіциту коштів через відсутність компенсації різниці в тарифах на теплову енергію», – зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

За його словами, станом на початок квітня заборгованість бюджету перед Київенерго із компенсації різниці між чинними тарифами на теплову енергію і собівартістю її виробництва становить 2,8 млрд грн, а борги Київенерго за спожитий газ – 2,7 млрд грн.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2011/2012 в об'єктах соціальної сфери Києва розпочався 5 жовтня, у житловому фонді – з 10 жовтня.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)