ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024У Києві 48-ми тисячам сімей перерахують платіжки за опалення

У Києві 48-ми тисячам сімей перерахують платіжки за опалення

За три тижні цілодобової роботи інспекції, були з'ясовані основні порушення і на сьогодні прийнято рішення про перерахунок 48-ми тисячам київських сімей.
Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати заслухали інформацію щодо нарахувань, які отримали кияни в платіжках на оплату житлово-комунальних послуг, повідомляє прес-служба Київської міської ради.
 
У столиці створена єдина в Україні житлово-комунальна інспекція, до якої надійшло 203 звернення щодо надзвичайно високих нарахувань за теплопостачання за останній місяць. Внаслідок перевірки було виявлено типові причини нарахування захмарних платіжок:
 
- період нарахувань більше одного календарного місяця;
- невідповідність опалювальних площ;
- ненадання мешканцями показань квартирних лічильників;
- зняття показань теплових лічильників ПАТ “Київенерго” без залучення представників будинків.
 
“За три тижні цілодобової роботи інспекції, були з'ясовані основні порушення і на сьогодні прийнято рішення про перерахунок 48-ми тисячам київських сімей. На жаль, чисельність інспекції зараз доволі невелика. Ми готові створити дорадчий орган громадських інспекторів, провести відповідний тренінг, навчити, збільшити кількість людей, які допомагають киянам фактично розібратися в нарахуваннях і захистити сімейний гаманець. Пропоную депутатам та їхнім помічникам долучатися”, - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
 
Він також зазначив, що місто розробило спеціальний соціально-комунальний пакет, який допомагає зменшити вартість комунальних послуг на 50%. Це зокрема, програма 70/30, що включає теплосанацію, заміну вікон і дверей, утеплення стін тощо; відшкодування 30% вартості держкредитів на енергозбереження; безкоштовне встановлення квартирних лічильників соціально незахищеним громадянам; безкоштовна вода: капремонт і будівництво бюветів.
 
“Також місто Київ одне з небагатьох міст в Україні, в якому нарахування відбувається вже не по лічильниках тепла. 95% столичних будинків оснащені приладами обліку, решта, за погодженням з урядом, — прирівняні до таких будинків і нарахування в них відбуваються за середніми показниками лічильників, які є в інших будинках”. - наголосив Петро Пантелеєв.
 

На пленарному засіданні Київради мер столиці Віталій Кличко зобов’язав ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Євро-реконструкція» надати киянам доступ до зняття показань будинкового лічильника, аби забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці. Міський голова також наголосив, що «Київенерго» має припинити практику нарахувань за опалення більш ніж за один календарний місяць 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
12 Лютого 2017 p. 22:45
Мені "Київводоканал" приписав штучний борг у травні 2016 року при запровадженні нової форми платіжки, а "Київгаз" - ще раніше, також при зміні форми платіжки. Тепер я повинен у свій власний робочий час і за власний рахунок збирати довідки про субсидії, які мені надавались у 2014-2016 роках, і у свій робочий час і знову за власний рахунок везти ті довідки у відділення "Київводоканалу" та "Київгазу". Тобто, без ніякої своєї вини і по незалежним від мене причинам я повинен витрачати власний час, гроші і нерви....
Коля Пухов
12 Лютого 2017 p. 22:49
Невже на платіжках не можна відвести достатньо вільного місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому із дірочками папіросному папірці майже нерозбірливо, або, ще гірше, на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді нерозбірливими стають також і ці записи.