ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Києв майже 300 об'єктів будуть переіменовані

У Києв майже 300 об'єктів будуть переіменовані

За перейменування столичних об'єктів українці віддали 6,5 мільйона голосів під час онлайн голосування

 

За перейменування столичних об'єктів українці віддали 6,5 мільйона голосів під час онлайн голосування, повідомили в Київській міській адміністрації. Мета - прибрати з мапи Києва назви, пов'язані з РФ і її сателітами.

Київська міська державна адміністрація повідомила у вівторок, 21 червня, про завершення рейтингового електронного голосування щодо перейменувань міських об'єктів, назви яких пов'язані з Росією та її сателітами. Загалом отримали понад 6,5 мільйонів голосів, кажуть у КМДА.

Голосування тривало з 15 до 19 червня у міському застосунку "Київ Цифровий". "Взяти участь у голосуванні могли всі громадяни України. Для верифікації використовувався Bank ID", - повідомляє Telegram-канал КМДА.

"До рейтингового електронного голосування щодо перейменувань міських об'єктів увійшли 296 об'єктів, які були відібрані експертною комісією", - повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Результати голосування передали в Київську міськраду для подальшого розгляду експертної комісії. Згодом на основі експертних висновків депутатський корпус буде ухвалювати рішення щодо перейменувань міських об'єктів.

Депутатка Київради Ксенія Семенова повідомила у Facebook, що згідно з результатами голосування щодо назв вулиць і провулків, більшість із них "співпадає з рекомендаціями експертів".

Зокрема, Пушкінська може бути перейменована на Чикаленка, Льва Толстого - на Українських Героїв, Московська - на Князів Острозьких, Смоленська - на Сім‘ї Бродських, Пітерська - на Лондонську, а Волгоградська - на Романа Ратушного.

 

 

 
Коментарі (0)