ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Києві може зупинитися ТЕЦ-5

У Києві може зупинитися ТЕЦ-5

Нова система взаєморозрахунків за електроенергію і створення дефіциту оборотних коштів виробників електроенергії призведе до зупинки ТЕЦ-5 1го липня 2019го року

Нова система взаєморозрахунків за електроенергію і створення дефіциту оборотних коштів виробників електроенергії призведе до зупинки ТЕЦ-5 1го липня 2019го року.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА П.Пантелеева, П'ята ТЕЦ не зупинялася понад півстоліття. Однак з високою часткою ймовірності зупинка її і все техногенні наслідки можуть статися вже 1-го липня.

Причиною такої зупинки є не технічна несправність, відсутність паливного ресурсу та інше. Чиновник повідомив, що потужна ТЕЦ-5 завершує поточний ремонт другого блоку і готується до капремонту 1го блоку. Але підставою для занепокоєння є саме модель ринку електроенергії.

Оскільки 1 липня зруйнована існуюча система взаєморозрахунків за електроенергію, а нова - до сих пір не створена, існує серйозна загроза зупинки цієї ТЕЦ. Раніше прем'єр-міністр України В.Гройсман дав доручення Кабміну опрацювати можливість введення в країні граничних цін на тепло і гарячу воду з наступного опалювального сезону. Введення обмежень у сфері ціноутворення зменшить вартість тепла на 15-20%.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Червня 2019 p. 17:51
"Оскільки 1 липня зруйнована існуюча система взаєморозрахунків за електроенергію, а нова - до сих пір не створена, існує серйозна загроза зупинки цієї ТЕЦ."-----------------------Це так дивно, наче ті керманичі зробили дурницю не з власної ініціативи...