ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Києві на «доступне житло» витратять 3 мільярди гривень

У Києві на «доступне житло» витратять 3 мільярди гривень

У Києві побудують нові будинки за програмою «Доступне житло». Місто витратить на це майже 3 мільярди гривень

У Києві побудують нові будинки за програмою «Доступне житло». Місто витратить на це майже 3 мільярди гривень.

3 липня відбудеться аукціон в тендері на будівництво будинків для ветеранів АТО. Їх зведуть між вулицями Чабанівського і Жулянська, 5 в Голосіївському районі Києва. КП «Спецжитлофонд» готовий витратити 2 млрд 945 млн 423 тис. 651,18 гривень.

Згідно з технічним завданням, територія для забудови знаходиться на кордоні Києва. Це зона Теремки-3. Планується забудувати майже 8,9 га. Це зона ділиться на дві. У першій хочуть побудувати 6 будинків по 26 поверхів. У кожному з 262 квартири: 164 однокімнатних, 94 двокімнатних, по дві п'ятикімнатних і семикімнатна. На двох останніх будуть дворівневі квартири. На перших - нежитлові приміщення. Будинки будуть розташовуватися біля магістральної дороги.

Друга зона буде відокремляться від першої дорогою, уздовж якої передбачать гостьові стоянки. Там побудують 8 таких же 26-поверхових будинків, як і в першій зоні. Але тут буде по 216 квартир: 92 однокімнатних, 117 двокімнатних, 4 трикімнатних і 3 п'ятикімнатних.

Також буде один 6-секційний 10-поверховий житловий будинок, де на першому поверсі будуть розташовані нежитлові приміщення, а на 9 і 10 поверхах дворівневі квартири. Всього 192 квартири: 70 однокімнатних, 84 двокімнатних, 24 трикімнатних, 2 чотирикімнатних, 10 п'ятикімнатних і 2 шестикімнатних. Висота стель - три метри. Двері в квартири - металеві, а вікна пластикові. У квартирі на кухні вже буде плита, а ванній унітаз, умивальник, сушка і сталева ванна.

У центрі кварталу хочуть зробити зелену зону навколо 10-поверхового житлового будинку, де буде сквер із штучною водоймою, спортивні, дитячі майданчики і кругова велосипедна доріжка.

Під'їзди запроектовані з двостороннім рухом шириною 7 м і одностороннім рухом шириною 3,5 м. Також передбачені місця зі спеціальним обладнанням для відстою велосипедів у центральних входів до будинків, а також на території стадіону. Покриття проїздів передбачено з асфальтобетону. Покриття тротуарів, майданчиків відпочинку, господарських - з ФЕМ. На дитячих майданчиках буде трав'яне покриття. Також біля будинків будуть ігрові майданчики, зони відпочинку і майданчики для вигулу собак.

 

 
Коментарі (0)