ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Києві найгіршим районом столиці визнали Деснянський

У Києві найгіршим районом столиці визнали Деснянський

При складанні рейтингу враховувалося, на якому рівні населенню надаються послуги у сфері житлово-комунального господарства, охорони здоров'я та освіти.

Згідно з рейтингом районів столиці за версією Київської міської адміністрації, кращими в 2011 році визнані Шевченківський і Печерський райони, найгіршими - Святошинський і Деснянський.

При складанні рейтингу враховувалося, на якому рівні населенню надаються послуги у сфері житлово-комунального господарства, охорони здоров'я та освіти. Також оцінювалося економічний розвиток районів і кількість залучених в них інвестицій.

У КМДА доручили главам районів, які посіли в рейтингу останні місця, за десять днів розробити програму щодо поліпшення стану їхніх районів. Не виключено, що чиновники з кращих районів будуть допомагати налагоджувати ситуацію своїм колегам з гірших.
 
У той же час експерти вважають, що подібні рейтинги в столиці взагалі недоречні.
 
«Визначати, який район кращий, а який гірший, просто некоректно. У нас всі районні адміністрації підпорядковуються міській. Тобто глави районів практично нічого не роблять без узгодження з тим же Поповим. Тим більше потрібно враховувати, що всі райони знаходяться в різних умовах. Наприклад, у Шевченківському та Печерському орендна плата за землю та приміщення дуже висока, а в Деснянському і Святошинському - набагато нижча. Відповідно надходження до бюджетів районів різні, а значить, і можливості теж різні», - говорить директор Інституту міста Олександр Сергієнко.
 
Загальний рейтинг районів за 2011 рік виглядає таким чином: на першому місці – Шевченківський район, на другому – Печерський, третє – Подільський, четверте – Голосіївський, п’яте – Оболонський, шосте – Дарницький, сьоме – Дніпровський, восьме - Солом'янський, на дев’ятому місці – Святошинський, десяту позицію у списку посідає Деснянський район столиці.
 
Джерело - КП
 
Коментарі (0)