ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Києві стаються пожежі через відключення світла

У Києві стаються пожежі через відключення світла

У Києві все частіше відбуваються пожежі

 

Через обстріли російських терористів в багатьох регіонах запровадили віялові відключення електроенергії. Зокрема це стосується й столиці. На тлі цього вже стали повідомляти, що в Києві стали частіше відбуватися пожежі.

За даними Київської військової адміністрації, лише з початку листопада було вже приблизно три вибухи туристичних газових балонів. На щастя, ніхто не загинув та не отримав поранень. Проте такі випадки відбуваються все частіше, а значить – містянам варто приготуватися.

Експерти дали важливі поради, які допоможуть уникнути таких інцидентів у випадку, якщо ви користуєтеся газовими балонами:

Виконуйте всі правила, які є в інструкції виробника;

Перед використанням перевіряйте, в якому стані балон (якщо він пошкоджений, то використовувати його не варто);

Не допускайте, щоб на балони потрапляли сонячні промені;

При використані газових балонів у приміщені повинна бути вентиляція.

Також ситуацію вже коментувала представниця столичної Державної служби з надзвичайних ситуацій Світлана Водолага. За її словами, дійсно останнім часом пожежі через газові балони стали частіше відбуватися. Тому експертка закликала громадян обов'язково вимикати всю техніку (зокрема й газові прилади), якщо ви йдете з квартири. Інакше може статися пожежа, а ви будете далеко від дому.

Крім того, якщо відключають електроенергію (зараз в Україні діють віялові відключення), то теж вимикайте свою техніку. Це потрібно, щоб при увімкнені світла знову ваші прилади не згоріли та не зіпсувалися.

 

 

 
Коментарі (0)