ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ Києві визначились з відсотком податку на нерухомість

У Києві визначились з відсотком податку на нерухомість

Столична влада визначила розмір максимальної ставки податку на нерухомість. Вона менша від пропонованої Київрадою на 1%.

Київська влада визначила відсоток на податок на нерухомість у столиці, він складатиме близько 1%. Про це під час круглого столу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, передає «РБК-Україна».

За словами чиновника, столична влада, з огляду на складну економічну ситуацію в країні, не прийматиме максимальну ставку податку на нерухомість.

«Щодо податку на нерухомість... Ми вважаємо, враховуючи економічний стан людей, що не будемо приймати максимальну ставку, ми будемо приймати ставку до 1%. Це, скажімо, компроміс між здоровим глуздом, бажанням наповнити бюджет і станом людей на сьогоднішній день», - заявив пан Ніконов.

Зауважимо, що згідно з рішенням Київради «Про встановлення місцевих податків і зборів», максимальну ставку пропонують встановити у розмірі 2%. У КМДА сказали, що податок на нерухомість ступить в дію з 2016 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, запорізька влада планує розширити площу житлових приміщень, які будуть обкладатися податком на нерухомість. Так, у місті хочуть повернутися до минулорічних показників.

 
Коментарі (0)