ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Києві запрацювали комісії з евакуації населення на випадок бойових дій

У Києві запрацювали комісії з евакуації населення на випадок бойових дій

План евакуації визначає місця розташування збірних пунктів, кількість необхідного транспорту та райони для розміщення людей

 

Київська влада створила комісії, які опікуватимуться евакуацією населення на випадок нового наступу РФ, повідомив мер столиці Віталій Кличко. Комісії працюватимуть як на рівні КМДА, так і на рівнях кожного району.

План евакуації визначає місця розташування збірних пунктів, кількість необхідного транспорту та райони для розміщення людей. «Хочу вказати ще раз – у межах столиці», – наголосив Кличко.

Мер Києва уточнив, що кількість укриттів за останні роки у столиці наростили утричі. Зараз у місті є 500 укриттів на об’єктах критичної інфраструктури для захисту співробітників. Окрім того, є майже 4500 споруд подвійного використання, де у разі надзвичайної ситуації можна сховатись  – це підземні паркінги, переходи, поглиблені станції метро, підвали та напівпідвали. Зараз там можуть знаходитись магазини, аптеки, перукарні, кафе тощо, однак у разі НС керівники установ мають відкрити двері і надати захист населенню.

У міських школах уже два тижні проводять тривають тематичні навчання, активізується робота з батьками та учнями. Було розроблено інструкції, як діяти різним закладам та установам, враховуючи їх специфіку роботи, додав мер Києва.

 

 
Коментарі (0)