ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиУ Києві з'явилась екологічна поліція

У Києві з'явилась екологічна поліція

Мешканці Дарницького райоу столиці створили громадську екологічну поліцію Києва, метою якої буде недопущення створення стихійних звалищ побутових або промислових відходів.

У Киеві створена громадська екологічна поліція.

Як розповідає у совєму фейсбуці громадський діяч Олексій Шевчук, мешканці району будуть чергувати, аби завадити створенню стихійних смміттезвалищ у своєму районі. Ініціатива підтримана головою районної адміністрації Генадієм Сінцовим.

За словами Шевчука, підготовлений меморандум з київською поліцією для підтримки громадських дружин. Крім того, ініціативу готове підтримати Міністерство екології України для створення пілотного проекту в Дарниці.

Вже були затримані перші порушники та доставлені до райвідділу поліції.

Нагадаємо, що справжній хімічний «Чорнобиль» вже десятки років розташований у столиці на території закинутого заводу «Радикал», поблизу станції метро «Дарниця» та великого торговельного центру. Столична влада вкотре обіцяє очистити місто від отруйних хімікатів. За оцінками експертів, на тариторії заводу простонеба зберігається близько 200 тис тон токсичних відходів. Тож, не дивно, що саме мешканці Дарниці так завзято намагаються завадити подальшому знищенню екології району.

 

 
Коментарі (0)