ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ «Київенерго» скаржаться на хронічні борги

У «Київенерго» скаржаться на хронічні борги

У «Київенерго» відзвітували про фінансовий стан компанії. За даними прес-служби підприємства, заборгованість столичних споживачів перед «Київенерго» перевищила 2 млрд грн.

Заборгованість споживачів за теплову енергію перед «Київенерго» станом на 20 серпня 2014 року перевищила 2,1 млрд грн. В тому числі заборгованість споживачів перед компанією склала 1,7 млн грн, а накопичена заборгованість з компенсації різниці в тарифах на теплову енергію – 384 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

Найбільшими боржниками за тепло, як і раніше, залишаються житлово-експлуатаційні організації Києва – 0,93 млрд грн, а також відомчі установи та організації, що фінансуються з бюджету міста Києва – 0,74 млрд грн. 
 
Найгірша платіжна дисципліна відзначена у ЖЕО, розташованих в Шевченківському (212,2 млн грн), Голосіївському (153,2 млн грн) і Подільському (113,0 млн грн) районах. 
 
При цьому найбільшу заборгованість за тепло перед «Київенерго» серед комунальних ЖЕО має КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району» – 209,3 млн грн, серед відомчих ЖЕО – ДП «Укржилсервіс» Державного управління справами – 28,8 млн грн, серед ЖБК та ОСББ – ЖК «Академічний-21» – 2,2 млн грн. 
 
Серед споживачів, що фінансуються з міського бюджету, найбільшими боржниками за спожиту теплову енергію є установи освіти, що фінансуються з районних бюджетів – 540,5 млн грн, а також лікувальні установи, фінансування яких здійснюється з міського бюджету – 144,9 млн грн. 
 
Так, вкрай незадовільні розрахунки мають Управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації – 69,7 млн грн та територіальне медичне об`єднання «Психіатрія» в місті Києві – 8,7 млн грн. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», багатомільйонний газовий борг «Київенерго» перед «Нафтогазом» утворився через невиконання ЖЕКами своїх зобов’язань, а також через бюджетне недофінансування компанії.
 
Коментарі (0)