ГоловнаКиївські будніГазопостачанняУ "Київгазі" запевняють, що стан газових мереж у будинку де стався вибух, був задовільним

У "Київгазі" запевняють, що стан газових мереж у будинку де стався вибух, був задовільним

У "Київгазі" підтвердили, що повіряли лічильники у багатоповерхівці, де стався вибух. Стан газових мереж в будинку був задовільним.
У "Київгазі" підтвердили, що повіряли лічильники у багатоповерхівці, де стався вибух. Стан газових мереж в будинку був задовільним. Про це повідомила представник Київгазу Олена Мічуріна.
 
Повірка проводиться раз у 8 років. Лічильники знімаються для того, щоб перевірити наскільки вони справні, на місце лічильника ставиться заглушка, далі йде перевірка на витоки газу.
 
"Не тільки в цьому будинку, але і по Києву щодня ми проводимо не заміну, а повірку лічильників. Знімали не тільки минулого тижня, а і протягом місяця. Це обов'язкова щоденна робота "Київгазу". У нас є графіки, ми повідомляємо на сайті, це не якась унікальна процедура, яка була тільки в цьому будинку", - говориться у повідомлені.
 
Раніше мешканці київської багатоповерхівки, де стався вибух повідомляли, що напередодні в будинку проводилась заміна лічильників, після чого жителі поскаржились в "Київгаз" на запах газу, в компанії своєю чергою відповіли, що це не є проблемою.
 

Нагадаємо, вранці 21 червня 2020 року в житловому багатоповерховому будинку на Позняках в Києві стався вибух. Зруйновані були кілька поверхів, є загиблі. За попередніми даними, викликав його вибух побутового газу. 

 
Коментарі (0)