ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Київраді проведуть експертизу столичного Театру на Подолі

У Київраді проведуть експертизу столичного Театру на Подолі

Долю будівлі київського Театру на Подолі визначить комплексна експертиза.

Про це йдеться у повідомленні  УНН з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

« Ми на двох експертизах – це містобудівний аналіз, тобто що можливо було б побудувати на вказаній земельній ділянці, та експертиза проектних рішень, тобто фактично це комплексна експертиза, про яку ми говорили раніше», - заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Також за його словами, наразі складно оцінити вартість таких експертиз, проте Національна спілка архітекторів України та «Інститут

Генерального плану міста Києва» погодилися провести їх безкоштовно. 

«Ситуація з будівлею театру – результат поганої комунікації і неналежного громадського обговорення. Ми маємо розуміти, що замовник будівництва та забудовник повинні вступати в діалог із громадою та навчитися чути один одного. Якщо такого діалогу не було, то місто завжди стоятиме на боці громади», – додав Бондаренко.

Як повідомлялося раніше,  10 квітня, у Києві навколо театру на Подолі прибрали будівельний паркан.

Нагадаємо, що поява нового фасаду театру на Подолі викликала обурення киян через його зовнішній вигляд, що не відповідає архітектурному ансамблю Андріївського узвозу, і згодом на сайті Київської міської ради зареєстровано електронну петицію з проханням повернути історичний вигляд Андріївському узвозу, знести новий фасад Київського драматичного театру на Подолі та повернути історичний вигляд будинку.

Пізніше у КМДА заявили, що фасад «Театру на Подолі» буде видозмінено.

 

 
Коментарі (0)