ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Криму вважають, що забезпечені водою на рік вперед

У Криму вважають, що забезпечені водою на рік вперед

Запасів води у водосховищах Північно-Кримського каналу досить для забезпечення водою всіх регіонів Криму до кінця наступного року

Запасів води у водосховищах Північно-Кримського каналу досить для забезпечення водою всіх регіонів Криму до кінця наступного року. Про це повідомляє прес-служба Держкомводгоспу республіки з посиланням на главу відомства Ігоря Вайля.

"На сьогоднішній день у всіх регіонах республіки запаси водного ресурсу забезпечують повне 100% -ве споживання на курортний період. Для стабільної подачі води задіяні три підземних водозабору: Просторненскій, Ніжинський і Новогрігорьевского, які дають 126 тисяч кубометрів води в систему Північно-Кримського каналу. це дозволяє транспортувати її в водосховища, що забезпечують водопостачання східних регіонів Криму ", - сказав Вайль.

За його словами, завдяки реконструкції насосних станцій по системі Північно-Кримського каналу, Белогорськоє і Тайганськоє водосховища можуть до 2,5 місяців обходитися без води. Крім того, в Феодосійському і Станційному сховищах в цьому році накопичено в три рази більше води, ніж в минулому.

Раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що відновлення постачань дніпровської води з материкової України в анексувати Крим "абсолютно неприйнятно", оскільки це лише посилить військову присутність Росії на півострові. Після анексії Криму Україна в квітні 2014 року перекрила подачу води на півострів через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% потреб Криму в прісній воді. На півострові склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.

 

 
Коментарі (0)