ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Кривому Розі продовжують реконструкцію однієї з найбільших центральних вулиць міста

У Кривому Розі продовжують реконструкцію однієї з найбільших центральних вулиць міста

У Кривому Розі тривають роботи з реконструкції однієї з найбільших центральних вулиць міста - проспекту 200-річчя. Капітальний ремонт обійдеться в 150 млн. грн.
У Кривому Розі тривають роботи з реконструкції однієї з найбільших центральних вулиць міста - проспекту 200-річчя. Капітальний ремонт обійдеться в 150 млн. грн.
 
Проспект 200-річчя Кривого Рогу простягнувся майже на два з половиною кілометри в довжину, його дорожнє полотно має 8 смуг. Довгоочікувана і необхідна реконструкція проспекту буде проходити в два етапи.
 
У 2018 році оновлення торкнеться тільки половини проспекту від вулиці Спаській до вулиці Едуарда Фукса. У головного замовника проекту - департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА - обіцяють: зручно буде і перехожим, і водіям, і навіть велосипедистам.
 
Автомобільний рух буде обмежено частково. На час ремонту для транспорту залишено чотири смуги. Завершити ремонт повинні в цьому році. А ось друга половина проспекту - від вулиці Спаській до площі 30-річчя перемоги - буде оновлена ​​вже в 2019 році.
 
Важливою складовою поновлення проспекту є створення сучасної мережі зливової каналізації. При виборі трубної продукції фахівці проектного бюро зупинилися на гофрованих двошарових поліетиленових трубах Корсис виробництва Рубіжанського трубного заводу. Завдяки своїй підвищеної кільцевої жорсткості вони оптимально відповідають вимогам магістралі з інтенсивним транспортним навантаженням. А висока стійкість Корсис корозії, від якої страждають всі мережі водовідведення, гарантує надійну експлуатацію нової зливової каналізації на протязі багатьох років.
 
Для неї використовуються труби в діапазоні діаметрів від 315 до 500 мм SN8 в стандартних 6-метрових відрізках: 315 мм - 320 м.п., 400 мм - 20 м.п., 500 мм - 500 м.п.
 
Будівельники здійснюють прокладку трубопроводу стандартним траншейним способом з піщаної засипанням. Завдяки розтрубною конструкції кінців відрізків труби монтаж мережі відбувається без використання зварювального устаткування. Цей метод з'єднання труб істотно прискорює монтажні роботи.
 
Труби Корсис мають ідеально гладку внутрішню поверхню, отже, нова зливова каналізація на проспекті 200-річчя Кривого Рогу буде захищена від засмічення і заростання. Оновлена ​​мережу водовідведення буде надійно захищати цю автомагістраль від підтоплень в разі значних опадів.
 

Поставку труб на цей об'єкт здійснили фахівці Дніпровського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт». 

 
Коментарі (0)