ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Кіровограді відкрили пішохідний міст через Інгул

У Кіровограді відкрили пішохідний міст через Інгул

Вчора у Кіровограді був урочисто відкритий пішохідний міст через Інгул. Споруда з’єднала береги ріки поблизу парку імені Пушкіна.

Вчора у Кіровограді відкрили пішохідний міст через річку Інгул, що з’єднав береги ріки поблизу парку ім. Пушкіна. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі міськради.

«До середини 80-х років минулого сторіччя неподалік від місця новобудови височіла кладка, якою людям було зручно переходити з одного берега річки на інший. Однак згодом вона зникла – її зруйнували при укріпленні берегів Інгулу. Мешканці неодноразово просили місток повернути», – йдеться в повідомленні.
 
Згідно з наданою інформацією, міська влада віднайшла кошти на зведення пішохідного мосту. Проект побудови переходу після його експертизи схвалили спеціалісти. 
 
Зокрема, довжина мосту становить 30 м, його ширина – 2,7 м. На ньому постелено металевий настил, з боку набережної споруджено металеві сходи й пандус, а з боку вул. Каховської – асфальтобетонний пандус.
 
«За два місяці ми завершимо розчищення обвідного каналу навколо парку Пушкіна – і тут з’являться катамарани, нові дитячі майданчики. Ми продовжимо будівництво мостів, украй необхідних Кіровограду, для розв’язання наших транспортних проблем. Вони поєднають, зокрема, два береги Лелеківки, Кущівку – з протилежним берегом Інгулу та ще декілька мікрорайонів», – розповів  секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на Кіровоградщині підрядники роками дурили комунальників, завищуючи вартість своїх послуг. Так, Головне управління ЖКГ Кіровоградської міськради впродовж кількох років зайво сплатило понад півмільйона гривень.
 
Коментарі (0)