ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїУ лікарнях і школах Києва введуть карантин через епідемію грипу

У лікарнях і школах Києва введуть карантин через епідемію грипу

Столичні лікарні та освітні заклади закриють на карантин у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в місті. Зокрема, мова йде про збільшення випадків захворювань грипом та ГРВІ.

У Києві з суботи, 16 січня у лікарнях та освітніх закладах буде введено карантин задля недопущення розповсюдження епідемії грипу та ГРВІ. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, передає прес-служба очільника міста.

Поміж тим, зазначається, що карантин триватиме до покращення епідеміологічної ситуації в місті.

«Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг сезонних захворювань у столиці і ухвалили рішення ввести з суботи карантин у Києві для недопущення розповсюдження сезонних захворювань. Це превентивний захід, адже ми бачимо негативну динаміку щодо кількості хворих. Враховуючи специфічність вірусу і важкі ускладнення від грипу, ми маємо упередити розповсюдження сезонних захворювань», - наголосив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Полтавській області обмежено рух транспорту блокпостами. Зокрема, заборона поширюється на в’їзд у два села регіону та на деякі ділянки автодоріг. Зазначається, що причиною введення заборони на проїзд для транспортних засобів є спалах епідемії африканської чуми свиней.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)