ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Луцьку опалювальний сезон потягнув за собою борги та аварії

У Луцьку опалювальний сезон потягнув за собою борги та аварії

Про початок опалювального сезону в Луцьку сьогодні відзвітувало керівництво КП «Луцьктепло».

Керівництво КП «Луцьктепло» запевняє, що опалювальний сезон у Луцьку почався вчасно, та водночас констатує, що не всі заклади й помешкання отримали тепло 15 жовтня.

Про початок опалювального сезону в місті під час оперативної наради в Луцькій міськраді сьогодні відзвітував виконуючий обов’язки директора  КП «Луцьктепло» Дмитро Дубняк.

За словами посадовця, попри те, що офіційно опалювальний сезон почався вчасно, водночас не обійшлося і без проблем. Так, труднощі щодо подачі тепла виникли у 8 школах і 6 дитсадках Луцька.

Слід зауважити, що, зі слів начальника управління освіти міськради Олега Гребенюка, наразі усі навчальні заклади опалюються.

Дмитро Дубняк також повідомив, що через аварії тепломереж з запізненням з’явилося тепло в трьох житлових будинках на проспекті Перемоги, а також декількох багатоповерхівках одного з мікрорайонів.

Наразі опалюються практично усі житлові будинки у місті (крім будинку на вулиці Потебні, де триває ремонт внутрішньобудинкової системи опалення) та усі об’єкти соціальної сфери.

Холодні приміщення поки в Луцькому національному технічному університеті. Тепло сюди не подали через борги. Навчальний заклад винен КП «Луцьктепло» майже 840 тис. грн.

Ще приблизно по 90 тис. грн боргів, за словами пана Дубняка, перед теплопостачальним підприємством мають КП «Волиньенергософт» і ТзОВ «Феміда-інтер».

Тим часом найбільше за тепло та гарячу воду боргують лучани – близько 34 млн грн.

«Якщо хтось не платить, то йому й не палити. Але нам треба якось вирішувати питання заборгованості мешканців нашого міста. Порядка 34 мільйонів людей винні за опалення – їх ніхто не компенсує. «Нафтогаз» в нас не питає: «Є в вас заборгованість?», їх це не турбує, і вони в один прекрасний момент дають команду «Волиньгазу», який понижує тиск», ‒ описав ситуацію луцький міський голова Микола Романюк.

Волинські новини 

 
Коментарі (0)