ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Львові 28 аварійних бригад вирішують проблеми з водопостачанням

У Львові 28 аварійних бригад вирішують проблеми з водопостачанням

Виникнення замерзань у більшості випадків зумовлене тим, що не всі квартири (приміщення) в будинках опалюються.

У Львові працюють над підтримкою житлового фонду в умовах сильних морозів. Однією з проблем є замерзання води у водопроводах та каналізаційних трубах. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, найчастіше випадки із замерзанням води у трубах спостерігаються у центральній частині Львова. Для усунення неполадок у районах працюють аварійні бригади.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили у Галицькій районній адміністрації найбільше замерзань водопроводу та каналізації припадає на стару частину міста. Над усуненням неполадок у Галицькому районі працює 28 аварійних бригад, а також 7 підрядних організацій.

«Ми хочемо подякувати нашим мешканцям за їхнє розуміння, що одночасно вирішити проблему за один день не вдається. На сьогоднішній день в районі працюють аварійні бригади, ми залучили додатково підрядні організації. З минулої п’ятниці до сьогодні ці люди працюють до 23:00 год.

Виникнення замерзань у більшості випадків зумовлене тим, що не всі квартири (приміщення) в будинках опалюються. Проведення робіт із відновлення нормальної роботи систем водопостачання та водовідведення утруднюється відсутністю власників приміщень. Так, наприклад, на другому поверсі будинку знаходиться квартира, власник якої в ній не проживає, і, відповідно, квартира не опалюється. Така ситуація призводить до замерзання водопроводу, а через відсутність власника неможливо потрапити до квартири для оперативного проведення робіт з відновлення водопостачання.

Також, якщо порушувати питання замерзання мереж, особливу увагу слід звернути на туалети загального користування, які в будинках старої забудови  в більшості випадків знаходяться за межами квартир і не опалюються», - розповіла в. о. начальника відділу житлового господарства Галицької РА Олена Юрків.

Крім того, Галицька районна адміністрація звертається до мешканців, які надовго залишають свою квартиру, з проханням уповноважувати когось для нагляду за квартирою, що б у випадку аварії працівники ЛКП могли зайти у приміщення для розігрівання труб.

«Є власники нежитлових приміщень і власники житлових приміщень. Ми просимо їх, щоб вони мали уповноважену особу, яка би здійснювала нагляд за квартирою, щоб можна було включити нагрівальний прилад для забезпечення нормальної температури в приміщенні.

Відсутність власників ускладнює по часу виконання робіт. Потрібно шукати власника квартири нижнього поверху, щоб він дав доступ до приміщення. Кожен будинок у центрі є індивідуальним, це не є типова забудова, щоб можна було прийняти одразу рішення», - додає в. о. начальника відділу житлового господарства Галицької РА Олена Юрків.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)