ГоловнаНовини ЖКГОСББУ Львові чекають «високого сезону» створення ОСББ

У Львові чекають «високого сезону» створення ОСББ

Найбільшу кількість створених ОСББ зазвичай фіксують у травні-червні та вересні-листопаді

Станом на сьогодні у Львові функціонує 448 ОСББ. Причому у створенні об’єднань співвласників житла в обласному центрі існує певна сезонність.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на відомості відділу супроводу ОСББ.

«Як правило, у період із січня до березня, ще починаючи з 2008 року, спостерігається зниження активності мешканців у створенні ОСББ. Найбільшу кількість створених ОСББ зазвичай фіксують у травні-червні та вересні-листопаді. Станом на сьогодні у Львові функціонує 448 ОСББ», - розповідає начальник відділу супроводу ОСББ, ресурсного центру для розвитку ОСББ Галина Когут.

Нагадаємо, з метою популяризації ідеї створення ОСББ, у Львівській міській раді створено відділ супроводу ОСББ, ресурсний центр для розвитку ОСББ, у якому ініціативні групи можуть отримати всю необхідну законодавчу та нормативну базу щодо створення і функціонування об'єднання. Працівниками відділу щоденно надаються консультації ініціативним групам з питань створення ОСББ, а також юридичні та організаційні поради керівникам діючих об’єднань.

«З початку року до нас звернулося 17 ініціативних груп з планами створити ОСББ. Окрім того, з питаннями щодо поточної діяльності ОСББ було близько 70 звернень», - додає Г.Когут.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)