ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ маршрутках Севастополя введуть проїзд за півціни

У маршрутках Севастополя введуть проїзд за півціни

Перший заступник голови адміністрації доручив главам районів провести ретельний аналіз роботи маршруток і внести пропозиції по тарифам перевезень для створення зручностей городянам

Ціни на проїзд у маршрутних таксі Севастополя будуть строго диференційовані з урахуванням інтересів городян.

Про це заявив під час розширеної наради з керівниками підприємств, які займаються перевезенням пасажирів, та представниками контролюючих та правоохоронних органів перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Савенков, інформує прес-служба.

«Якщо людина їде 2-3 зупинки, то можна не брати з неї повну вартість. Тому потрібно застосовувати на довгих маршрутах диференційований підхід і брати плату в залежності від довжини маршруту. Якщо самі перевізники не врегулюють це питання, то ми залучимо Антимонопольний комітет», - сказав С.Савенков.

За його словами, скарги з приводу завищеної вартості надходять від людей, що користуються довгими маршрутами на Качу, в Любимівку, Полюшко, Голландію. «З цих маршрутів і треба почати відпрацювання диференційованого підходу», - уточнив С.Савенков.

За твердженням першого заступника голови держадміністрації, з метою зменшення кількості пересадок при переїзді севастопольців з однієї частини міста в іншу, буде розроблена нова схема маршрутів. «Ця схема повинна як мінімум вдвічі скоротити витрати городян на переїздах», - вважає керівник. У профільному інституті вже готуються рекомендації з організації маршрутної мережі міста, при цьому пріоритет буде відданий тролейбусам «Севелектроавтотранса».

«Робота нових тролейбусів на бюджетоутворюючих маршрутах дозволить отримувати більше коштів до бюджету підприємства, а отже, стримувати ціни на проїзд в електротранспорті, від чого зрештою виграють городяни», - підкреслив С.Савенков.

Перший заступник голови адміністрації доручив главам районів провести ретельний аналіз роботи маршруток і внести пропозиції по тарифам перевезень для створення зручностей городянам. У теж час він відзначив, що в Балаклавському і Нахімовському районах, завдяки досягнутим домовленостям керівництва районів з перевізниками-підприємцями, вдалося знизити ціни на проїзд, зокрема, на маршрутах 9, 24, 112, 25, 17, 107, 71, а також на окремих ділянках маршрутів.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)