ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Міненерго придумали спосіб закупки вугілля у Донбасу

У Міненерго придумали спосіб закупки вугілля у Донбасу

Україна намагається поповнити свої запаси вугілля, аби уникнути віялових відключень електроенергії. У Міненерго вирішили, що купувати вугілля з Донбасу будуть, проте не у бойовиків, а у державних підприємств Донецької та Луганської областей.

Україна готова закуповувати для своїх потреб вугілля виключно у державних підприємств, які працюють в східних регіонах України, але не фінансувати ці закупівлі, співпрацюючи з бойовиками. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан журналістам у середу, передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас там (на територіях, підконтрольних бойовикам, – ред.)) є державні підприємства,... ми можемо у них купувати (вугілля, – ред.). Наприклад, наші енергогенеруючі компанії, приватні компанії можуть купувати вугілля у держпідприємств», - сказав пан Продан.
 
«Звичайно ж, за умови, що буде можливість це вугілля поставити в Україну і бандити, по суті, не блокуватимуть транспортну інфраструктуру. Ми не ведемо жодних переговорів з жодними, так званими республіками», - додав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що у разі відключення енергосистем через закінчення запасів вугілля на станціях - «полетять голови» чиновників. «Я попереджаю, якщо ви (НКРЕКП та Міненерго, – ред.) допустите віялове відключення енергосистеми - полетять голови і не тільки. Я буду вимагати від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності», - сказав пан Яценюк. «Два місяці я з вами говорю: «хлопці, знайдіть рішення, тому що запасів на станціях на 5-7 днів». Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається жодного», - додав пан Яценюк.
 
Коментарі (0)