ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Мінрегіоні не знають, що робити з програмою "теплі кредити"

У Мінрегіоні не знають, що робити з програмою "теплі кредити"

Міністерство розвитку громад та територій України розглядає два сценарії щодо "теплих кредитів" в Україні, про це розповів перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський
Міністерство розвитку громад та територій України розглядає два сценарії щодо "теплих кредитів" в Україні, про це розповів перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський, повідомила пресслужба міністерства.
 
"Ми спілкуємося з нашими колегами з Міненергетики, щоб зрозуміти, як правильно зробити. Можливо, 2021 рік має стати перехідним: треба дати всім зрозуміти, що "теплі кредити" завершуються, а з 2022 чітко працюємо по "Енергодому". Це один варіант. Другий більш радикальний: повністю зупинити цю програму у 2020 році, а з 2021-го - лише програми Фонду енергоефективності. Ми аналізуємо, наскільки люди до цього готові", - відзначив Лозинський.
 
За його словами, Мінрегіон розуміє, що енергоефективність має реалізовуватися за однією вертикаллю, має бути одна державна програма.
 
"На рахунках Фонду енергоефективності є 2,7 млрд грн, які держава Україна сплатила, кошти фонду розміщені для зручності у двох банках. Ми готові до реалізації проектів. Є певний період, за який люди мають звикнути до підготовки проектів, до їх написання. Є деякі бюрократичні моменти. Але уже маємо 200 проектів на суму 1,3 млрд грн", - сказав заступник міністра.
 
Нагадаємо,  раніше Міненерго планувало продовжити дію "теплих кредитів" ще на рік, визнаючи ефективність цієї програми.
 
"Ми проговорювали необхідність продовження Державної цільової програми з енергоефективності, надання "теплих" кредитів, ще на рік. Ми вважаємо, це дуже позитивна і соціально направлена ефективна програма, яка довела свій результат", – наголосила в.о. міністра.
 
Коментарі (0)