ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Мінрегіоні обіцяють допомогти молоді з житлом

У Мінрегіоні обіцяють допомогти молоді з житлом

У Мінрегіоні працюють над розв’язанням житлових проблем. Зокрема, планується збільшити обсяги житлового будівництва для молоді та доступного житла для молодих сімей.

Президентом підписано Указ № 532/2013 «Про затвердження Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року», завданням якого є забезпечення молоді житлом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, зазначається, що документ розроблений у рамках впровадження «Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013 - 2017 роки».

Так, згідно Стратегії, механізм забезпечення молоді житлом до 2020 року передбачає:

-    надання пільгових довгострокових кредитів для будівництва (реконструкції) чи придбання житла за рахунок бюджетних коштів;
-    іпотечного пільгового кредитування за рахунок власних і залучених коштів Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву строком до 30 років та звільнення молодих сімей з дітьми від сплати відсотків за користування кредитом;
-    часткової компенсації відсоткової ставки кредиту, наданого для будівництва (реконструкції) чи придбання житла;
-     надання за рахунок державного бюджету державної підтримки для будівництва чи придбання житла в межах 30 відсотків його вартості

«Реалізація Стратегії дозволить поліпшити житлові умови  молодих родин та одиноких молодих громадян, створити умови для розгортання й поширення нових та існуючих державних житлових програм, добудувати об’єкти незавершеного будівництва житла»,- наголосив профільний Міністр Геннадій Темник.

Як повідомляла «Україна Комунальна», за державною програмою «Доступне житло» з початку року було введено в експлуатацію майже два десятки будинків. Прогнозується, що кількість новобудов буде зростати.

 
Коментарі (0)