ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Мінрегіоні підрахували суму необхідну житлофонду

У Мінрегіоні підрахували суму необхідну житлофонду

Геннадій Темник заявив, що Україні на модернізацію житлового фонду терміново необхідно 500 млрд грн. Зокрема, Мінрегіон працює над залученням таких коштів.

На проведення модернізації та утеплення житлових будинків в Україні необхідно близько 500 млрд грн, вважає міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Про це пише УНІАН.

«Необхідно терміново дуже великі кошти вкласти в модернізацію житлового фонду України. За даними експертів, цей показник становить близько 500 млрд грн. Тому лише за рахунок коштів бюджетів (державного і місцевих) ми такий обсяг коштів забезпечити не зможемо. Тому одним з головних напрямків роботи нашого міністерства є можливість відпрацьовувати залучення додаткових коштів для можливості проведення всіх цих заходів», - заявив пан Темник.

За його словами, в Україні на обігрів 1 кв. м витрачають в 2-2,5 рази більше, ніж у Європі. Тому Мінрегіон постійно працює над підвищенням енергоефективності житлово-комунального господарства.

«Уже розроблено і подано на розгляд Кабінету міністрів України і найближчим часом буде розглядатися програма модернізації системи теплопостачання України, яка повинна бути реалізована в Україні протягом 2014-2016 роках», - сказав пан Темник, зазначивши, що приблизний обсяг фінансування програми становить близько 28 млрд грн.

Нагадаємо, в минулому році екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявляв, що для модернізації житлового фонду необхідно 700 мільярдів гривень.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в проекті державного бюджету на 2014 рік, над яким працює уряд, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ буде основним розпорядником 608,76 млн грн, а загальнодержавні видатки галузі становлять 236,8 млн грн (все - 845,6 млн грн).

Зокрема, згідно з додатком №3 проекту основного фінансового документа країни «Розподіл видатків державного бюджету України на 2014 рік» (копією володіє «У.К.») на фінансування апарату Мінрегіону та його бюджетних програм передбачено 526,69 млн грн (447,6 млн грн - видатки загального фонду бюджету, 49,1 млн грн, спецфонду). Державної архітектурно-будівельної інспекції планується направити 82,07 млн грн; загальнодержавні видатки загального фонду становитимуть 53,07 млн грн, спецфонду - 183,8 млн грн.

 
Коментарі (0)