ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Мінрегіоні розповіли, коли почнуть оновлювати старий житлофонд

У Мінрегіоні розповіли, коли почнуть оновлювати старий житлофонд

До кінця року Мінрегіонрозвитку планує внести до ВР проект закону про оновлення застарілого житла в Україні.

До кінця року Мінрегіонрозвитку планує внести до ВР проект закону про оновлення застарілого житла в Україні.

Про це повідомив Лев Парцхаладзе, заступник очільника Мінрегіону. Він зазначив, що розробник законопроекту, інститут «Діпромісто», підготував першу редакцію. Приблизно через два тижні, після опрацювання проблемних питань, проект передадуть в ВР. У Мінрегіоні сподіваються до кінця року затвердити його в Кабміні, пройти профільний комітет ВР і зареєструвати в парламенті. Парцхаладзе вказав, що на даний момент складно спрогнозувати голосування парламенту, оскільки на носі - вибори.

Навіть якщо закон буде прийнятий в наступному році, для початку його реалізації буде потрібно 2-3 роки. Заступник голови Мінрегіону пояснив, що зараз ринок «просів», і інвесторам невигідно входити в такі проекти.

Парцхаладзе розповів, що законопроектом передбачені два можливих принципу поновлення житла - реконструкція або знесення старих об'єктів. Що стосується знесення, то таке рішення буде прийматися на визначених умовах.

- Це краще робити мікрорайонами, що дасть можливість змінювати застарілі мережі, проводити реконструкцію шкіл і садочків, - зазначив Парцхаладзе. - Однак не скрізь необхідно зносити будинки. Люди самі повинні приймати рішення.

Він додав, що вкрай важлива зацікавленість людей в оновленні житла, тому в законопроекті є уточнення, що жителі знесених будинків отримають компенсацію у вигляді додаткової житлової площі. При цьому квартири будуть з ремонтом.

Звичайно, багато буде залежати і від зацікавленості інвесторів. Поки що їм братися за цю справу не вигідно. Інтерес інвесторів повинен прокинутися, коли вартість квартир досягне 30-35 тисяч гривень за квадратний метр.

- Тендери на пошук інвестора будуть проводити місцеві органи влади. Важливо, щоб це були надійні інвестори, але відповідальність повинна бути на місцевих органах влади, - підсумував Парцхаладзе.

Думаєте про покупку квартири? Головне в цій справі, визначитися з місцем та умовами проживання. На сайті semycvit.com/ вашій увазі житловий комплекс «Семіцвіт» пропонує вигідні варіанти. Ідеальний варіант для життя.

 
Коментарі (0)