ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Мінрегіоні запевняють, що Україна може значно скоротити споживання газу

У Мінрегіоні запевняють, що Україна може значно скоротити споживання газу

Щорічно в Україні житловий сектор споживає біля 18 млрд кубів газу. За рахунок проведення енергоефективних заходів лише в багатоповерховому секторі цей показник можливо зменшити до 4 млрд кубів газу.

Щорічно в Україні житловий сектор споживає біля 18 млрд кубів газу. За рахунок проведення енергоефективних заходів лише в багатоповерховому секторі цей показник можливо зменшити до 4 млрд кубів газу, і необхідна для цього законодавча база вже цього року прийнята парламентом, про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

«Цей рік був дуже успішним і проривним в частині прийняття необхідної законодавчої бази з енергоефективності. Українці вже чітко для себе усвідомили, що термін «енергоефективність» – це в першу чергу шлях до зменшення енергоспоживання. І такий потенціал Україна має», - зазначив Геннадій Зубко.
 
Віце-прем’єр підкреслив, що ЄС і міжнародні партнери також задоволені результатами співпраці парламенту і уряду в напрямку енергоефективності.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Грудня 2017 p. 22:56
Вже закінчується 24 грудня, а платіжки за газ ще й досі не прислали. Споживачі в очікуванні якогось нового від "Київгазу" шахрайства , адже сплатити за газ треба було ще до 20-го числа. Більшість схиляється до того, що "Київгаз" затримує платіжки для того, щоб потім внесену плату не зараховувати, а приписувати її наче борг.