ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Охтирської центральної районної лікарні буде сучасна каналізація

У Охтирської центральної районної лікарні буде сучасна каналізація

Охтирська ЦРЛ є міжрайонним центром для надання спеціалізованої медичної допомоги. Будівництво комлексу ведеться з далекого 1990-го, але тільки в останні роки були створені умови для відкриття нового лікарняного комплексу
Охтирська центральна районна лікарня є міжрайонним центром для надання спеціалізованої медичної допомоги. Будівництво комлексу ведеться з далекого 1990-го, але тільки в останні роки були створені умови для відкриття нового лікарняного комплексу, який дозволить забезпечувати медичною допомогою 50 тис жителів Охтирки та 27 тис жителів району.
 
Добудова центральної районної лікарні з кожним днем ​​усе більше набуває завершеність і з багаторічного довгобуду перетворюється в сучасний лікарняний комплекс. Зараз завершуються роботи на третьому, четвертому й п'ятому поверхах, монтаж інженерних комунікацій, йде процес зовнішнього утеплення та штукатурення стін.
 
Наближаються до завершення й роботи по підключенню будівлі до міського каналізаційного колектора.
 
«Однак тут будівельники зіткнулися з проблемою - нову будівлю приєднується до зношеної аварійної мережі, ставить під загрозу функціонування всієї лікарні», повідомляють фахівці Сумського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт».
 
Тому фахівцями було прийнято рішення оновити старий трубопровід методом санації з використанням поліетиленових спіральновитих труб СПІРОКОР, які оптимально відповідають вимогам по спорудженню мереж водовідведення.
 
Старий залізобетонний колектор був повністю забитий і частково зруйнований. Спроба прочистити його за допомогою промивної машини привела б до руйнування труб, що було неприпустимим. Рішенням стало використання диска від авто з навареним тросом.
 
 
 
Потім провели процедуру санації. Модулі труб СПІРОКОР (60 см і 2 м) діаметром 400 мм SN4 з'єднували за допомогою різьблення, зробленої на кінцях труб в заводських умовах, а потім простягали їх в старий колектор, як у футляр.
 
Такий спосіб з'єднання труб не вимагає зварювального обладнання, істотно знижує будівельні витрати і прискорює монтажні роботи. А надійність різьбових з'єднань вже перевірена на багатьох відповідальних об'єктах.

Всього було оновлено 500 метрів каналізаційної мережі. Всі будівельні роботи здійснюються в межах календарного плану. Восени лікарняний комплекс буде прийнятий в експлуатацію, а в Україні стане менше на один довгобуд. 

 
Коментарі (0)