ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ іпотечне кредитування затягнуло десятки одеських родин

У іпотечне кредитування затягнуло десятки одеських родин

Держава продовжує компенсувати відсотки у рамках програми здешевлення вартості іпотечного кредитування. Так, на Одещині з початку року такі пільги отримує понад 100 родин.

Цьогоріч у Одеській області понад сто родин отримують компенсацію відсотків у рамках програми здешевлення вартості іпотечного кредитування. Про це повідомляє прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«На Одещині у 2014 році 120 родин отримують компенсацію відсотків у рамках програми здешевлення вартості іпотечного кредитування» - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що загалом за період дії програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, житлові умови покращили 123 сім’ї області.

«Компенсація відсотків за договорами в рамках цієї програми у поточному році була виплачена своєчасно і заборгованість відсутня» - підкреслюється у повідомленні.

Також додається, що фінансування житлових програм було скорочено, нові угоди в регіоні по здешевленій іпотеці наразі не укладаються. Однак, діючим Бюджетним кодексом України визначено, що видатки загального фонду на компенсацію процентів за цією програмою відносяться до захищених видатків Держбюджету України. Таким чином, громадянам – учасникам програми здешевлення іпотеки надано гарантію, що держава й надалі буде виконувати перед ними свої зобов’язання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, учасникам програми доступного житла будуть компенсовані кошти, не відшкодовані проблемними банками. Відповідну постанову уряд приняв 2 жовтня.

 
Коментарі (0)