ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Раді спрогнозували здорожчання землі

У Раді спрогнозували здорожчання землі

"Мова не йде про те, що ми повинні взяти всю землю держави і продати"

Вартість української землі буде зростати, тож власники наділів можуть їх "притримати" і продати через якийсь період – або ж і взагалі не продавати.

Про це під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Парламентар запевнив, що законопроєкт про продаж землі у суспільстві вже продискутований і компроміси з основних питань знайдені, тож проєкт закону залишилося ухвалити і втілити у життя. З його слів, потрібно провести роз’яснювальну роботу, проте для цього є час, адже ринок землі не відкриється вже завтра.

"Буде проведена роз’яснювальна робота, будуть проведені заходи щодо підготовки. І ще одне питання – ми ж з вами не говоримо про те, що ми повинні взяти всю землю держави і продати. Ми говоримо про те, щоб просто дати можливість людям розпоряджатися своєю власністю. Це абсолютно не передбачає її продаж, вони можуть її не продавати, і правильно зроблять, бо, за нашими підрахунками, ціна на землю буде рости. Вони можуть її притримати і продати через якийсь період або взагалі не продавати", – заявив Данило Гетманцев.

Як повідомляли, минулого пленарного тижня Верховна Рада України розглядала поправки до скандального законопроєкту щодо запровадження в Україні ринку землі. За добу депутати розглянули всього 216 земельних правок із заявлених чотирьох тисяч, підтримавши всього одну.

У цей час у Києві проходили акції протесту, а у сесійній залі Верховної Ради опозиційні нардепи блокували президію та трибуну парламенту.

 

 
Коментарі (0)