ГоловнаНовини ЖКГОСББУ ряди ОСББ прибуло поповнення

У ряди ОСББ прибуло поповнення

Мешканці багатоквартирних будинків все частіше об’єднуються задля спільного керування власним будинком, а не покладаються на ЖЕКи. Так, майже за рік кількість створених ОСББ зросла на понад тисячу одиниць.

Щороку кількість об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в Україні зростає. На початок грудня 2013 року в країні налічується 16,8 тис.  ОСББ, що складає 21,1% від загальної кількості багатоповерхових будинків країни (79,7 тис. будинків). За одинадцять місяців поточного року утворено 1,1 тис. об’єднань. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Найбільшу кількість у 2013 році створено ОСББ у Донецькій (141), Херсонській (133), Харківській (85), Миколаївській (77), Луганській (75) областях.

Найменшу кількість утворено у м. Севастополі (9), Кіровоградській (9), Житомирській (11) та Чернігівській (13) областях.

Триває створення приватних підприємств, які надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Сьогодні в Україні функціонує 466 приватних підприємств (ПП), 22 з них створені в цьому році.

Найбільшу кількість ПП утворено у АР Крим (4) Донецькій (4), Тернопільській (3), Кіровоградській (3) та Хмельницькій (3) областях.
Створюються служби єдиного замовника (СЄЗ), що підвищує ефективність роботи комунальних підприємств. Сьогодні в Україні налічується 161 служба єдиного замовника, з яких 95 створено в цьому році.

Найбільшу кількість СЄЗ утворено у м. Києві (102) та Донецькій області (29).

 
Коментарі (0)