ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Севастополі подбали про очистку води

У Севастополі подбали про очистку води

У Севастополі завершили будівництво нових очисних споруд, які більш ніж в два рази потужніші за старі, та набагато якісніші в плані очистки води

Нові очисні споруди здатні проводити повну біологічну очистку стічних вод в обсязі 1600 куб м у добу. Ретельно відфільтрована вода трубою глибоководного випуску довжиною 200 м скидається в море. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі уряду.

Старі очисні споруди, які зведено ще в 1982 році, були розраховані лише на обслуговування дитячого спортивно-оздоровчого центру «Ласпі», тому й продуктивність їх була невеликою – 700 куб м стічних вод на добу.

З часом в урочищі Ласпі, потреба в очищенні стоків багаторазово зросла, у зв'язку з чим було прийнято рішення про реконструкцію очисних споруд із застосуванням нового сучасного технологічного устаткування, що дозволяє не тільки збільшити потужність, але і значно поліпшити якість очистки води. Надалі передбачається реконструкція другої черги продуктивністю 5400 куб м на добу.

Будівництво нових очисних споруд було реалізоване в рамках загальнодержавної програми «Питна вода». Вартість проекту склала близько 29 млн грн – це гроші з державного, та місцевого бюджету.

Також близько півтора мільйони гривень було виділено з Фонду охорони навколишнього природного середовища за програмою «Питна вода».

 
Коментарі (0)