ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Слов`янськ повернули світло та воду

У Слов`янськ повернули світло та воду

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій відновлюють зруйновану терористами інфраструктуру Слов'янка. Наразі місту подається електрика, вода та проводиться розмінування ТЕС.
Співробітники Державної служби з НС активно відновлюють інфраструктуру Слов'янська (Донецька область). Зараз у місті вже введені в експлуатацію підстанції «місто Слов'янськ 110» і «Будмаш 110». У повному обсязі подається електроенергія у всі мікрорайони міста. Всього підключено до електропостачання 98,5% абонентів і основні адміністративні будівлі Слов'янська, повідомив сьогодні на брифінгу голова ДСНС Сергій Бочковський.
 
Рятувальники і комунальні служби відновили роботу двох фільтрувальних станцій КП «Вода Донбасу» (об'єднує близько 10 водопостачальних підприємств регіону) і почали подачу води в магістральну мережу. На сьогодні відновлено водопостачання 12-та мікрорайонів міста, в яких проживає 90% абонентів Слов'янська. Крім того, рятувальники вже розчистили від твердих побутових відходів, великогабаритного сміття майже 70 км міських вулиць і доріг.
 
Тривають роботи з розмінування Слов'янської теплової електростанції - всього співробітниками ДСНС обстежено 24 га території підприємства, вилучено 32 боєприпаси. В кінці минулого тижня, 26 липня, в Слов'янськ також була спрямована група підводного розмінування. Зокрема, водолази обстежили 12 га водної акваторії «Слов'янського курорту» і знешкодили 27 вибухонебезпечних предметів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко оцінив вартість ремонтних робіт по відновленню Слов'янської ТЕС в 300-400 млн грн. За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, відновити роботу підприємству навряд чи вдасться до кінця поточного року. 
 
Слов'янська ТЕС входить до структури ПАТ «Донбасенерго» (60,8% акцій належить «Енергоінвест Холдинг» Ігоря Гуменюка). Встановлена проектна потужність - 2,1 тис. МВт, робоча потужність - 880 МВт. Ступінь зносу устаткування становить 80-90%. На Слов'янській ТЕС працюють близько 1,9 тис. чол.
 
Коментарі (0)